ORS was appointed PSDP for the basement refurbishment of the Dr. Steevens Hospital. The basement floor of Dr. Steeven’s hopsital underwent a refurbishment to accommodate HSE offices and meeting rooms. The project presented a number of risks due to the live building on the upper floors and also due to the unknowns discovered as the works progressed in this historic building. Works relate to the refurbishment of the basement level offices which currently have many internal environmental issues including dampness, lighting and ventilation. In years previous windows had been blocked up and suspended ceilings put in place that take away from the original structure. Our strategy for the building was to provide an optimum internal environment while totally restoring the building with minimal intervention.